19:00

Hjärsås/Värestorps IF

Ytterligare 3 pinnar på kontot

I fredags kväll åkte vi till Önnevallen för att ta oss an tabell jumbon Önnestad.

Matchen inleds så som vi tror med att Önnestad backar hem och kör ganska defensivt i matchens början.
I den 5:e minuten får vil till ett riktigt mönsteranfall där allt stämmer och sist på bollen är Oscar Schuller assisterad av Albin Andersson.

Men nu går det undan och vi blir lite lamslagna för bara minuten senare skjuter Önnstad en boll långt ifrån målet på Danne som står långt ute och 1-1 är dessvärre ett faktum och slarv från oss.
Efter 1-1 målet känns det som vi tappar och vi vågar inte ta kampen fullt ut i duellerna och vi drar på oss endel frisparkar.
I den 11:e minuten får Önnestad en frispark som slås lågt och placerat intill Dannes vänstra stolpe och Önnestad tar ledningen med 2-1.

Nu känns det som att Önnestad är på g och de springer konstant över planen och när vi har boll så är de på bollföraraen direkt.
Vi har inte något vidare snack på planen och känns lite ostrukturerade och stressar alldeles för mycket i våra anfall.
I mitten av första halvlek börjar äntligen spelet jämnas ut en aning även om Önnestad känns kvickare än oss.
SÅ fortlöper spelet till pausvila och resultatet är 2-1 till Önnestad.

I början av andra halvlek tycks vi ha fått ny energi och vi börjar prata igen samt få igång vårt spel lite bättre.
I spelminut 53 får vi äntligen in 2-2 målet efter att Max var frame nör bollen rullade runt i straffområdet.
3 minuter senare i den 56:e minuten gör Max återigen ett mål och denna gången på en retur från Oscar och vi tar ledningen med 2-3.
Men som om inte det skulle räcka så får vi en frispark strax utanför straffområdet i den 59:e minuten som Rydh på sitt traditionella sätt pressar stenhårt in i målet och vi har nu 2-4.

Nu när vi har tagit över spelet börjar Önnestad spela ännu hårdare och drar på sig endel frisparkar så som vi gjorde i första.
Matchen fortsätter väll i ett tufft tempo och vi håller ut till slutet och går segrande från denna kampen.

Coachen har ordet

Det var en sargad trupp som anlände till Önnevallen med bland annat
sjukdom, jobb, resor och skador (både på närvarande och frånvarande spelare)
Ingen vacker tillställning men en stor eloge till alla
som ställde upp, bet ihop, genomförde matchen och bärgade hem 3 poäng.

Vi började bra, ägde mycket boll och första målet
var ett fint anfall signerat Linus-Albin-Oscar.
Efter målet började vi spela mer lojt, vi var inte rejäla i våra beslut,
vi vann få andrabollar och deras långbollar från målvakt skapade problem.

Både kvitteringen och ledningsmålet för Önnestad
får anses vara en kjedja av slarv/tama ingripande och lustiga studsar.

Vi går till halvtid med 2-1 i baken. Vi snackar ihop oss i paus och går ut och spelar en mycket rakare, mycket enklare och mer rejäl fotboll i andra.
Vi gör tre snabba mål (Max, Max, Rydh) och har vänt matchen.

Här fortsätter vi, tyvärr, att spela samma raka enkla spel.
Med en ledning och den matchbilden som var så skulle vi nu ha försökt äga mycket boll.
Vi försvarade oss bra, fick upp boll på offensiv planhalva, men här går det för fort.
Istället för att hitta trianglar och komma ut mot kanterna för att spela ut, få längre anfall och vila på boll så försöker vi utmana ensamma, slå avgörande svåra pass och anfallen blir korta och energikrävande.

I det stora hela försvarar vi oss bra över hela banan, från off till def och det gör att vi inte släpper till något.

Vi tränar på i veckan och försöker hitta tillbaka till vårt spel.

Än en gång, en kämparinsats från hela gänget, ETT STORT TACK.